OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. október 2., kedd 18:19

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2018. október 2., kedd (OS) - Ne akadályozza az Orbán-kormány Ukrajna NATO-csatlakozását!

    A Magyar Liberális Párt szerint súlyos felelőtlenség az Orbán-kormány részéről, hogy folyamatosan akadályozza Ukrajnát a NATO-csatlakozásban. Meggyőződésünk, hogy Magyarország és a kárpátaljai magyarság érdeke is a mielőbbi ukrán NATO-tagság. Egyetértünk az Orbán-kormánnyal abban, hogy az ukrán oktatási törvény hátrányos helyzetbe hozza a keleti szomszédunknál élő honfitársainkat, ugyanakkor sokkal nagyobb kockázatnak tartjuk azt, hogy Ukrajna a NATO támogatása nélkül Oroszország prédájává válik.

Az elmúlt időszakban több hír is napvilágot látott azzal kapcsolatban, hogy a kárpátaljai magyarság elleni támadások mögött nem ukrán nacionalisták, hanem Moszkva-barát szélsőjobboldali csoportok állnak. Az ország keleti határánál folyó, orosz szeparatistákkal vívott háborúban újabb és újabb, az ukrán hadsereg szolgálatában álló magyar katonák vesztik életüket. A magyar kisebbség egyértelmű érdeke az, hogy Ukrajna mielőbb csatlakozzon a NATO-hoz és az Európai Unióhoz.

Az Orbán-kormány a ukrán NATO-tagság blokkolásával azt kockáztatja, hogy Ukrajna végérvényesen az orosz érdekszférába kerül. Bízunk benne, hogy a Vlagyimir Putyinnal jó barátságot ápoló Fidesz-kabinet nem az orosz fél kérésére gátolja Kijev csatlakozását az Észak-atlanti Szerződés Szervezetéhez. Arra kérjük az Orbán-kormányt, tegyen meg mindent a kárpátaljai magyarok és Ukrajna integritásának védelmében. Támogassa az ország NATO és EU-csatlakozását!
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.