OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2018. október 4., csütörtök 12:49

A Változó Világ Mozgalomért Közhasznú Alapítvány közleménye
    Budapest, 2018. október 4., csütörtök (OS) - A Változó Világ Mozgalom (VVM) vallja: a civil világ az államnál közvetlenebbül képviseli a társadalmat, folyamatosan, nem választásról választásra.

    Azt is lehetne mondani, hogy a civil világ maga a társadalom, ezért történelmi küldetése van. Közben a civilek helyzete sanyarú. Ennek megváltoztatásához egy komplex programot kellene összeállítani közös munkával, utána pedig okosan dolgozni, harcolni sikeréért. A fojtogató filléres gondokon legalább négy ponton kellene segíteni.
- Az államnak ésszerű formában meg kellene térítenie a civil szervezetek áfa-költségeit.
- Az államnak – ingyenesen vagy jelképes összegért – biztosítania kellene elektronikus könyvelést a civilek számára.
- A MNB-nek köteleznie kellene a bankokat kifejezetten civil szervezetek ajánlott számlacsomagok kialakítására, így valós versenyhelyzetet teremtve.
- Az államnak köteleznie kellene az internet-szolgáltatókat kifejezetten civil szervezetek igényeire szabott szolgáltatási csomagok kialakítására, megint versenyhelyzetet teremtve.

Ezek az intézkedések nem igényelnének jelentős költségvetési forrásokat, de nagy segítséget jelentenének. A sort jóval jelentősebb intézkedésekkel kellene folytatni, a VVM már tett ilyen javaslatokat.

A közös munka érdekében a VVM létrehozta a Változó Civil Világ zárt csoportot a Facebookon, amely nyitva áll minden civil szervezet képviselői előtt, valóban szabad és független fórumként: www.facebook.com/groups/civilvilag/

A teljes szöveg: http://mmc-vvm.blogspot.hu/

     Kiadó: Változó Világ Mozgalomért Közhasznú Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.