OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2018. október 4., csütörtök 12:50

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. október 4., csütörtök (OS) - Törődjünk az állatokkal felelősséggel - Köszönet az állatvédő szervezetek munkájáért

    Az állatok sérelmére elkövetett bűncselekmények visszaszorítása mellett fontos ügy a bajba került élőlények segítése is. Ennek érdekében a kormány 2010 óta több mint 3 milliárd forintot fordított állat- és természetvédelmi fejlesztésekre. 2017 óta az állatvédelem nevesítve szerepel a költségvetési törvényben. Az összeg nagy részét menhelyek és ebrendészeti telepek korszerűsítésére, valamint szemléletformáló, és ivartalanító programokra fordítja a kormány.

Az állatkínzások visszaszorításának fontos eszköze a már óvodás- és iskoláskorban elkezdett szemléletformálás, ezért a kormány több kiadványt és programot támogat.

Az állatvédelem fontos terület, ezért a kormány a jövőben is folytatja a párbeszédet a hazai állatvédőkkel.

A világnap alkalmából is köszönjük az állatvédelemmel foglalkozó civilek, szervezetek és az állatorvosok áldozatos munkáját.

Nyitrai Zsolt
kiemelt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott

     Kiadó: Kormányzati Tájékoztatási Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.