OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2018. október 5., péntek 10:01

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2018. október 5., péntek (OS) - Az Orbán-kormány kudarca a magyar-ukrán kapcsolatok válsága

    A Magyar Liberális Párt szerint a magyar külpolitika súlyos stratégiai kudarca a magyar-ukrán kapcsolatok válsága. Súlyos felelőtlenség, hogy Szijjártó Péter egy ukrán konzul "kizsuppolásával" válaszolt a beregszászi magyar konzul kiutasítására. Üzenetértékű, hogy mindezt Moszkvában jelentette be a magyar külügy vezetője. Abban az országban, amely tisztességtelen háborút vív Ukrajnával és az ukrán hadseregben szolgáló magyar katonákkal szemben.

Az ukrán-magyar konfliktus további élezése helyett arra lenne szükség, hogy Magyarország minél nagyobb segítséget nyújtson Ukrajnának a NATO és EU-csatlakozáshoz. Ez hazánk és a kárpátaljai honfitársaink érdeke is. Az Orbán-kormány az ukrán NATO-tagság akadályozásával pont a kárpátaljai magyarok biztonságát veszélyezteti, azt kockáztatja, hogy még több magyar fogja életét veszteni az Oroszországgal vívott háborúban. A kárpátaljai magyarság biztonsága csak akkor lesz szavatolható, ha Ukrajna csatlakozni tud az Észak-atlanti Szerződés Szervezetéhez.

Arra kérjük az Orbán-kormányt, hogy ne Moszkvát, hanem a kárpátaljai magyarok érdekét képviselje! Arra kérjük a Fidesz-kormányt, hogy ne Putyint, hanem hazánk érdekét képviselje! Az ukránokkal való konfliktus további mélyítése helyett tegyen meg mindent a magyar külügy annak érdekében, hogy Ukrajnában béke legyen, és a béke megteremtésével gondoskodjon a kárpátaljai magyar kisebbség biztonságáról!
    
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.