OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2018. október 5., péntek 10:31

Az Országos Polgárőr Szövetség közleménye
    Budapest, 2018. október 5., péntek (OS) - Eseményekben gazdag szezont zártak a balatoni polgárőr egyesületek

    Az elmúlt évekhez hasonlóan az idei év is számos kihívást tartogatott a Balaton menti polgárőr egyesületeknek. Magyarország egyik leglátogatottabb üdülő övezetében megközelítőleg 2,6 millió vendégéjszakát regisztráltak, amelyek a 2017-es évhez képest 8 százalékos emelkedést jelent.

2018-ban a koordinátori feladatokat a Somogy Megyei Polgárőr Szövetség látta el, a szomszédos megyék – Zala, Veszprém és Fejér – egyesületeivel közösen látták el a Balaton parti feladatokat, ez közel 340 polgárőr folyamatos szolgálatát jelentette a szezonban, amely május 1-jétől szeptember elejéig tart.

Ez idő alatt összesen 42.300 szolgálati órát regisztráltak, amely napi 403 szolgálatot jelent. A feladatokat a rendőrséggel közösen, illetve önállóan látták el az egyesületek, ahol az általános bűnmegelőzési és közterületi járőrözési feladat mellett a vízi- és vasúti szolgálatot is adtak az egyenruhások.

A bűnügyi statisztikai adatok szerint az aktív rendőri és polgárőr jelenlétnek is köszönhető, hogy 15 százalékos visszaesés tapasztalható a regisztrált bűncselekmények számában, illetve emelkedő tendenciát mutatnak a felderítési mutatók.

A négy megye polgárőrei olyan nagy volumenű rendezvények biztosításában, lebonyolításában segédkeztek, mint a Balaton Sound, a Tour de Hungary kerékpár verseny, a Kékszalag vitorlás verseny, Harlye Davinson motoros találkozó, Rosé Fesztivál, Levendula Fesztivál, BB Szüreti Fesztivál.
    
     Kiadó: Országos Polgárőr Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.