OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2018. október 5., péntek 10:42

A Magyar Innovációs Szövetség közleménye
    Budapest, 2018. október 5., péntek (OS) - Újra lehet pályázni az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyre

    A Magyar Innovációs Szövetség 2018. október 2-án 28. alkalommal hirdette meg középiskolások számára, az Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Versenyt, az EMMI, az Innovációs és Technológiai Minisztérium és az M5 Csatorna közreműködésével, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal támogatásával, az NKFI Alapból.

Birkner Zoltán, az NKFIH elnöke is köszöntötte a meghívottakat. Kiemelte, hogy a felsőoktatás a KFI rendszer kulcsa, és többek között beszélt az Új Nemzedék Kiválóság Programról is. Ezután Pakucs János a szervezőbizottság elnöke hivatalosan is bejelentette a versenyt.

Kreatív fiatalok pályázhatnak műszaki, természettudományi, környezetvédelmi, informatikai, matematikai területről bármilyen innovatív alkotással, találmánnyal, kutató vagy fejlesztő, ill. tudományos munka eredményével. A kidolgozandó vagy megoldandó feladat max. 2 oldalas vázlatát e-mailben kell eljuttatni 2018. november 28-án, 15 óráig beérkezően. (A verseny részletes felhívása a www.innovacio.hu portálon olvasható.)

Ivánka Gábor, zsűritag bemutatott négy fiatalt (Novák Blanka, Kákonyi Marcell, Molnár Áron, Laufer Tamás), akik rövid előadást is tartottak, mert a 2018. évben nemzetközi szinten is kiemelkedő eredményeket értek el. Végezetül, Bódis József, a Verseny fővédnöke, az EMMI oktatási államtitkára a jelenlévő fiataloknak konkrét tudományos kutatási területet mutatott be inspirációként.

     Kiadó: Magyar Innovációs Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.