OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2018. október 5., péntek 13:31

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2018. október 5., péntek (OS) - DK: Miért ukránoknak teremt munkahelyet a kormány a magyarok pénzén?

    A sajtó vette észre, hogy már annyira sok az ukrán vendégmunkás a dunaújvárosi Hankook gyárnál, hogy már ukrán nyelvtudással rendelkező embereket keres a cég. A vállalat az elmúlt években több tíz milliárd forint közpénzt kapott a kormánytól munkahelyteremtésre.

A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán rendszer lebukott: ukrán vendégmunkásoknak teremtett munkahelyeket a magyarok pénzén. Orbán Viktor hazudott, amikor azt mondta, hogy “mi nem hívtunk ide soha senkit vendégmunkásnak", a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal szerint ugyanis idén csak áprilisig már 14 ezer vendégmunkás adott be tartózkodási kérelmet. A DK szerint szégyen, hogy az európai magyarok pénzéből külföldieknek teremt munkahelyet a Fidesz, miközben azok a magyarok sem tudnak tisztességesen megélni, akik dolgoznak.

Varju László
országgyűlési képviselő, a Parlament költségvetési bizottságának elnöke
DK
    
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.