OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. október 5., péntek 14:42

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. október 5., péntek (OS) - Orbán nem mondott igazat – gazdagok egyeteme lesz a Corvinus

    A Corvinus Egyetem kancellárja bejelentette, hogy a közgazdászképzésben meghatározó szerepet játszó egyetemen 2020-tól egyáltalán nem lesz ingyenes, állami finanszírozású hely, a Corvinus tehát kizárólag a gazdagok egyeteme lesz. Orbán Viktor napokkal ezelőtt a parlamentben a Corvinus Egyetem sorsáról feltett kérdésemre (http://bit.ly/2O90fKU) azt a választ adta, hogy megmaradnak a korábbi képzési formák.

A miniszterelnök ezek szerint vagy nem mondott igazat, vagy nem tudott a tervekről. Az előbbi morális, utóbbi kormányzásbeli problémákat vet fel. Az pedig egyenesen botrány, hogy szeptemberben még az egyetem vezetése is ezzel ellentétes közleményt fogalmazott meg, tehát néhány hete még fogalmuk sem volt a kormány terveiről.

"Fontos az, hogy Magyarországon minden tehetséges, de szegény sorba született gyerek eljuthasson az egyetemre" – 2010-ben még ezt mondta Orbán Viktor, hogy aztán alig több mint egy évvel később bevezesse a tandíjat a felsőoktatási helyek nagy részére, megfosztva ezzel a tehetséges, de szegény sorba született gyerek ezreit az egyetemi tanulás lehetőségétől.


     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.