OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2018. október 7., vasárnap 11:48

Ujhelyi István EP-képviselő közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. október 7., vasárnap (OS) - Újabb százezreket rekesztett ki a Fidesz a magyar nemzetből

    Knezić Károly, Damjanich János, Aulich Lajos, Lähner György, Pöltenberg Ernő, Leiningen-Westerburg Károly, Kiss Ernő, Schweidel József, Lázár Vilmos – ők azok a német, osztrák, örmény, szerb, horvát származású honvédtisztek, akiket 1849. október 6-án az 1848-49-es szabadságharcban játszott szerepük miatt kivégeztek. És ők azok, akik Orbán Viktor szerint nem részei a magyarságért küzdő hazafiaknak.
Ahogyan a Fidesz felfogása szerint nem magyar ember sok százezer fiatal sem, akik – legtöbb esetben épp az orbáni politika posványa miatt – külföldre mentek és akiknek a gyermekei, unokái sajnálatos módon nagy valószínűség szerint sok esetben nem is Magyarországon fognak felnőni és saját családot alapítani. A Fidesz kormányzása óta több mint 80 ezer gyermek született külföldön magyar szülőtől, vagyis ennyi külföldön született gyermek magyar anyakönyvezését kérték. Havonta tehát átlagosan ezer magyar gyermek születik az országhatáron kívül, vagyis minden hatodik magyar gyermek külföldön látja meg a napvilágot. Róluk miért mond le a magyar kormányfő? Miért rekeszti ki az itthon maradt skype-nagyszülőket is a magyar nemzetből? Hogyan vetemedhet arra egy magát nemzetinek mondó döntéshozó, hogy nem építi nemzetét, hanem tömegeket tagad ki belőle? Mi ez, ha nem gyomorforgató kétszínűség?  
    
     Kiadó: Ujhelyi István EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.