OS Országos Sajtószolgálat
2019. július 22. hétfő
Ismertető


2018. október 9., kedd 19:26

A Nemzeti Népegészségügyi Központ közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. október 9., kedd (OS) - Vizsgálatot folytat a Nemzeti Népegészségügyi Központ a GOKI-ban

        Hivatalból vizsgálatot indított a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézetben (GOKI).
     Az elmúlt napokban több sajtóhír jelent meg egy súlyos szívbeteg ember sajnálatos halála kapcsán. Az ügyben érintett intézményektől, a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórháztól és a GOKI-tól az NNK bekérte az érintettel összefüggésbe hozható teljes körű egészségügyi dokumentációt a tényállás tisztázása érdekében. Emellett a hatóság - a szakmai protokolloknak, eljárásrendeknek megfelelő eljárás tisztázása érdekében - szakfelügyelő főorvosok közreműködését kérte.
     A GOKI helyszíni vizsgálatok és dokumentáció vizsgálata alapján megállapítást nyert, hogy a helyi eljárásrendek, belső szabályozók rendelkezésre állnak, de a beteg ellátása nem azoknak megfelelően történt, azok dokumentálása nem történt meg, a szívsebészeti konzíliumról nincs dokumentáció,  a beteg nem került várólistára.
     Az ügy jelenlegi szakaszában  a rendelkezésre álló szakértői vélemények alapján megállapítható, hogy az érintett beteg Dr. Székely László főorvos részéről nagyon szoros megfigyelést, sürgős kórházi felvételt, sürgősségi (24-48 órán belüli) beavatkozást igényelt. A beteget - észlelést követően - olyan érsebészeti intézetbe kellett volna irányítani, ahol a szakmai ellátás feltételei rendelkezésre állnak.

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.