OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2018. október 10., szerda 20:56

A Pulszky Társaság - Magyar Múzeumi Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. október 10., szerda (OS) -

    A Pulszky Társaság, a múzeumi szakterület legnagyobb taglétszámmal működő szakmai szervezete aggodalommal figyeli azokat a méltatlan és egyoldalú támadásokat, amelyek az elmúlt időszakban a muzeális intézményeket és vezetőiket érték.

Ilyen előzmények után sajnálattal értesültünk az Emberi Erőforrások Minisztériuma október 4-i közleményében foglaltakról, amelyek szerint "november elsejei hatállyal a Petőfi Irodalmi Múzeum Főigazgatójának vezetői megbízatása Főigazgató Úr és az Emberi Erőforrások Minisztériumának közös megegyezésével megszűnik."

A Petőfi Irodalmi Múzeum Prőhle Gergely vezetésével – folytatva az évtizedes szakmai építkezést és közösségépítést – számos, a múzeumlátogatók által is kedvelt kiállítással, rendezvénnyel szolgálta a magyar kultúrát. Ennek a nemcsak a fővárosban, hanem a Petőfi Irodalmi Múzeum intézményhálózata révén országosan is jelentős tevékenységnek a sikerét több hazai és nemzetközi elismerés bizonyítja.

     Kiadó: Pulszky Társaság - Magyar Múzeumi Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.