OS Országos Sajtószolgálat
2019. november 17. vasárnap
Ismertető


2018. október 11., csütörtök 13:48

A Párbeszéd közleménye
    Budapest, 2018. október 11., csütörtök (OS) - Otthonápolási díj: Látszatmegoldás és csúsztatások, valódi megoldás helyett!

    A Párbeszéd szerint a kormány megint félmegoldással akarja kiszúrni az otthonápolók szemét. Megemeli a Fidesz-KDNP az otthonápolási díj havi összegét, de továbbra sem ismeri el munkaviszonyként, ha egy szülő otthon van beteg gyermekével.

Az otthonápolókat tömörítő civil szervezetek hónapok óta, az ellenzéki pártok bevonásával próbálják megértetni a kormánnyal, hogy az ápolási díj összege még alapvető kiadásaikat sem fedezi és nem számít munkaviszonynak. Novák Katalin államtitkár mai bejelentéséből az sem derült ki, hogy mi lesz a kiemelt ápolási díjjal, megszűnik-e, vagy sem, illetve az sem, hogy az érintettek 100 ezer forintot fognak kézhez kapni januártól, vagy ebből még adózniuk kell az államnak.

A Párbeszéd szerint félmegoldásról van szó, a kormány ezzel az emeléssel akarja a szőnyeg alá söpörni a problémát, miközben 2019 január 1-jétől a minimálbér szintjére lehetne emelni ezt az összeget. Ha a kormány támogatná a párt Alapjövedelem javaslatát, az valódi és azonnali megoldást az otthonápolók problémáira. A Párbeszéd munkaviszonynak ismerné el az otthonápolást és a párt által megemelt minimálbér összegét, 150 ezer forintot kapna minden beteg gyermekét otthon ellátó szülő.

Párbeszéd Magyarországért
    
     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.