OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2018. október 18., csütörtök 16:04

A Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány közleménye
    Budapest, 2018. október 18., csütörtök (OS) - Legyen családbarát minden oktatási intézmény!

    A tanuláshoz, a diplomaszerzéshez való hozzáférés joga mindenkit egyaránt megillet, még azokat is, akik a képesítés megszerzése előtt vállalnak gyereket, vagy gyermek mellett kezdik meg tanulmányaikat. A Debreceni Egyetem e célból nyitott babaszobát, és más intézkedésekkel is segíti a fiatal családok tanulását, valamint a Budapesti Corvinus Egyetem is kiemelt figyelmet fordít a munka, a tanulás és a család összeegyeztetésére.
A családbarát gyakorlatokat bevezető és fejlesztő egyetemekhez az Óbudai Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem és a győri Széchenyi István Egyetem is csatlakozik. E célból csütörtökön megállapodást írtak alá a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvánnyal. Így már öt családbarát egyetem működik hazánkban.
Az ünnepélyes aláírással egybekötött konferencián bemutatkoztak a Családbarát Kórházi Osztály idei díjazottjai, a Szent János Kórház, a berettyóújfalui Gróf Tisza István kórház, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórház, a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház, a mosonmagyaróvári Karolina Kórház és Rendelőintézet, valamint az Orosházi Kórház.  
Magyarországon ma minden ötödik-hatodik párt érint termékenységi, humán reprodukciós probléma. Ezt a kérdést, valamint a sikeres fogantatás és örömteli várandósság folyamatát szakértők vitatták meg a szakértők a Magyar Tudományos Akadémián tartott konferencián.
A családbarát egyetemekről bővebben: http://www.haromkiralyfi.hu/csaladbarat-felsooktatas-munkacsoport
     Kiadó: Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.