OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2018. október 24., szerda 13:09

Szanyi Tibor EP-képviselő közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. október 24., szerda (OS) - Szanyi Tibor: Az MSZP joggal büszke a vidéket segítő európai "okosfalvak" program sikerére

    Az Európai Parlament döntött az Európai Unió 2019. évi költségvetéséről. A képviselők szerint a fő fókuszt a fiatalok, a növekedést célzó beruházások és a munkahelyteremtés kell, képezze. Magyar vonatkozás miatt is kiemelten fontos, hogy a szavazás során ismét bizalmat szavaztak a Szanyi Tibor által indított "okosfalvak" kezdeményezésnek, immár megduplázva az eddig rendelkezésre álló keretet.

Az okosfalvakkal kapcsolatban októberben Gödöllőn került megrendezésre egy nemzetközi szakmai konferencia, ahol a résztvevők a kezdeményező Szanyi Tibor európai parlamenti képviselő, az Európai Bizottság három biztosa, köztük Phil Hogan agrárbiztos, valamint akadémikusok, vidékfejlesztők, illetve további magyar és uniós szakmai szervezetek képviselőinek részvételével vitathatták meg a projekt jövőjét és fejlesztési lehetőségeit. Az évek óta zajló munka eredményeként az "okosfalvak" kifejezés ma már a jövő közös agrárpolitikáját meghatározó hivatalos dokumentumokban is megjelenik, előre vetítve a következő pénzügy ciklusban betöltött szerepét. A gyakorlati megvalósítás 2020 utáni elindulását kézzelfogható kísérleti projektek és a tagállami adminisztráció felkészítése előzi meg, nagy szerepet és felelősséget szánva a tagállami és helyi közösségeknek is.

     Kiadó: Szanyi Tibor EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.