OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. október 24., szerda 13:09

Szanyi Tibor EP-képviselő közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. október 24., szerda (OS) -

    A 2018 májusában bemutatott európai bizottsági éves költségvetési tervezet sajnos nem volt kellően ambiciózus, amit csak tovább nehezített az Európai Tanács költségvetés-csökkentési javaslata. Az S&D által fémjelzett, jelen dokumentum azonban jól egyensúlyoz a kialkudott keretek között: a növekedés és a munkahelyek fontosságát tetézve az európai polgárokat és életminőségüket helyezi fókuszba.

"Úgy vélem, hogy a jelen mandátumunk utolsó éves költségvetését is jelentő költségvetés helyesen jeleníti meg a fontosságokat, úgy mint a fiatalok ügye, a klímaváltozás elleni küzdelem, a migráció sikeres kezelése, illetve a fenntartható - és igazságos fejlődés és a biztonság. Mindemellett természetesen kifejezetten örülök annak is, hogy a kísérleti projektek és az előkészítő akciók rendszerében immáron az eddigieket megduplázva sikerült támogatást szerezni az európai "okosfalvak" koncepciónak, amelyet 2015-ben még egy kísérleti projektként kezdeményeztem. Mára az "okosfalvak" a vidéket 21. századnak megfelelő módon segítő koncepcióvá nőtte ki magát, amelyre magam és pártom a Magyar Szocialista Párt is joggal büszke" – mondta Szanyi Tibor európai parlamenti képviselő, az MSZP alelnöke.

     Kiadó: Szanyi Tibor EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.