OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. október 25., csütörtök 12:55

A Magyar Szervátültetettek Országos Sport, Kulturális és Érdekvédelmi Szövetségének közleménye
    Budapest, 2018. október 25., csütörtök (OS) - 1.6 millió Forint értékben, 10 speciális padot és mintegy 35 db speciális párnát adományozott a Magyar Szervátültetettek Szövetsége a Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinikájának. Az új padok az épület korabeli bútorzatához illeszkednek és különlegességük, hogy a folyosó kisebb nagyobb zugaira egyedileg lettek méretezve, így szinte észrevétlenül növelték meg a férőhelyek számát. Prof Dr. Máthé Zoltán megköszönte a Szövetség adományát és kiemelte, hogy a klinikán évről évre emelkedik az átültetések száma, ami sok szervre váró embernek ad új életet.

    A Magyar Szervátültetettek Szövetségének adományát Berente Judit elnök és Dr. Grózli Csaba stratégiai és orvos igazgató adta át Prof. Dr. Máthé Zoltánnak, az intézet igazgatójának. A projekt hosszas előkészületet igényelt, mire a Szövetség minden szükséges engedély és szakvélemény birtokába került, mivel műemlék épületről van szó, valamint a tűzvédelmi és egyéb feltételeknek is meg kellett felelni. A padok elkészítését és az intézménybe szállításának költségeit egy névtelenséget kérő szervátültetett vállalta magára a Szövetség felhívására. Az épületben számtalan új beruházásra került sor, megújult többek között a sterilizáló, valamint korszerű műszerekkel gazdagodott az intenzív osztály is. Berente Judit hozzátette, hogy a várakozást hivatottak kényelmesebbé tenni azok a speciális párnák, amelyek a már meglévő fapadok ülőfelületeire kerültek, valamint az újabb, 27 ülőhelyet biztosító korhű padok.  
     Kiadó: Magyar Szervátültetettek Országos Sport, Kulturális és Érdekvédelmi Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.