OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. október 25., csütörtök 16:55

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2018. október 25., csütörtök (OS) - Janus-arcú Fidesz: nem szavazták meg az egyszer használatos műanyag termékek betiltásáról szóló európai parlamenti javaslatot -

    Az LMP az elsők között karolta fel annak ügyét, hogy a műanyag termékek, így különösen a műanyagzacskók 2020-tól betiltásra kerüljenek. A párt országgyűlési képviselői és fővárosi képviselője is több kezdeményezéssel élt az ügyben.

A kormánypártok az indítványokat többször támogatásukról biztosították, de érdemi lépést soha nem tettek - ígéreteik ellenére. A legutóbbi európai parlamenti szavazáson pedig a néppárti többséggel szembemenve tartózkodtak az erről szóló szavazáson.

Az LMP meggyőződése, hogy a fenntartható fejlődés érdekében a szükséges politikai változásokon túl, a napi ügymenetekben, életvitelben is változtatások szükségesek. Éppen ezért tartjuk mérhetetlenül károsnak a Fidesz Janus-arcú politikáját, és felszólítjuk a kormánypártokat: valljanak színt, miért nem szavazták meg a javaslatot az Európai Parlamentben, illetve mikor nyújtják be saját beígért törvényjavaslatukat az egyszer használatos műanyag termékek betiltásáról.

LMP sajtó

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.