OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2018. október 25., csütörtök 18:05

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2018. október 25., csütörtök (OS) - Orbán Viktor a szövetségeseinek hátat fordítva újfent egy diktátor mellé állt

    A Liberálisok szerint Orbán Viktor Európa-ellenes, illiberális ámokfutása súlyos károkat okoz hazánk nemzetközi kapcsolatainak. A magyar kormányfő nemcsak az Európai Parlamentet, de a Visegrádi Négyek tagállamait is magára haragította, miután a szomszédos szövetségeseinek hátat fordítva nem volt hajlandó a japán miniszterelnökkel kötött megállapodást aláírni, mert abban szót emeltek a kínai agresszió ellen. Orbán Viktor nap mint nap a Putyinhoz, Erdoganhoz és Hszi Csin-pinghez hasonló keleti diktátorokhoz dörgölőzik, és diktatúrák mellé áll a szövetségesei helyett.

A Fidesz-kormány külpolitikája szembemegy Európa, a régiónk és így a magyar társadalom érdekeivel is. Az Orbán-kormány folyamatosan akadályozza Ukrajna nyugati integrációját, hogy Putyinnak kedvezzen, akár NATO-tagságunk veszélyeztetése árán is. A magyar külügy az Európai Unióban egyedüliként nem rég egy olyan megállapodást is megvétózott, amely az Afrikából érkező menekülthullám csökkentését szolgálta volna. Mindeközben az Orbán-kormány folyamatosan Brüsszel ellen hergeli a közvéleményt, és keleti diktátorokat állít példaképnek. A magyar kormánynak a nyugati demokráciákkal kellene szorosabbra fonnia barátságát, nem pedig keleti diktatúrákkal szövetkeznie. A Liberálisok felszólítják Orbán Viktort, hogy ne kockáztassa hazánk NATO-tagságát és biztonságát orosz, török és kínai érdekek miatt!

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.