2024. április 29. hétfő

2018. november 5., hétfő 06:13

A Nézőpontváltó Egyesület közleménye
    Budapest, 2018. november 5., hétfő (OS) - Rendhagyó módon zárta le a Nézőpontváltó Egyesület az általa kiadott, ismét tabutémákat feszegető, hiánypótló egészségfejlesztési célokat szolgáló, első sorban az életközepi válságba toppanó, női és férfi változókorról szóló, Pauza-trilógiáját. A MeNŐpauza nőregény, a MAN>pauza pasisztori és a MűNŐpauza duplanő regény olvasói tábora kikövetelte, hogy megnyugtató véggel fejeződjön be a nagy sikerű sorozat, így a harmadik kötet megjelenése után egy novella is született a távolabbi, 2057-es évre datálva.

Mindhárom kötet első része maga a romantikus történetbe ágyazott változókori életszakasz bemutatása, a második részben egészségügyi edukációs céllal szakemberekkel készült interjúk és cikkek formájában tárul fel a tabutémának számító klimaktérium.
A Pauza-trilógia érdekessége, hogy a regényen belül a főhősök blogot írnak, így a külső történésektől és a lelki rezdülések megismerésétől lesz egész és kerek a történetük.
Az egyesület 2017-ben vette fel a szintén tabutémaként kezelt rákbetegség felvilágosító kommunikációja mellé célkitűzésként a mindkét nemet érintő változókorral kapcsolatos testi tünetek, szellemi és pszichés zavarok minél szélesebb körben való megismertetését, közbeszédbe illesztését.
Az olvasói igényekre reflektálva a MűNŐpauza duplanő regény megjelenése után az íróval megíratták a Staccato című, a trilógiát véglegesen lezáró novellát, amelyet minden regényolvasó megkap.
Ezzel fejezi be az egyesület a változás lehetőségét magában rejtő változókor bemutatását.

Kiadó: Nézőpontváltó Egyesület