2024. április 26. péntek

2018. november 8., csütörtök 13:59

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2018. november 8., csütörtök (OS) - DK: Brutális áremelést hozott Orbán gazdaságpolitikája

A KSH legfrissebb jelentése szerint brutális drágulás tapasztalható a boltokban, az árak átlagosan 3,8%-kal magasabbak, mint tavaly. A zöldség-gyümölcs ára 20, a liszté 7,6, a kenyéré 5,5 százalékkal emelkedett tavaly óta. Emellett az üzemanyagok ára 16%-os emelkedésen van túl.

A Demokratikus Koalíció szerint brutális áremelést hozott az Orbán-rendszer gazdaságpolitikája. Nem elég, hogy az Orbán-csomag megszorításai megszüntetik a béren kívüli juttatásokat és a lakástakarékokat, most még a boltban is többet fizethetünk a kormány miatt. Ezért nem kellett volna éveken át gyengíteni a forintot, és ezért kellett volna egy szakembert ültetni Matolcsy György helyére, hogy a pénzünk ne csak közpénz jellegét tartsa meg, hanem az értékét is. Orbán Viktor most a magyar családokkal fogja megfizettetni az “unortodox" gazdaságpolitikát.

Molnár Csaba
Ügyvezető alelnök