OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. november 8., csütörtök 13:59

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2018. november 8., csütörtök (OS) - DK: Brutális áremelést hozott Orbán gazdaságpolitikája

    A KSH legfrissebb jelentése szerint brutális drágulás tapasztalható a boltokban, az árak átlagosan 3,8%-kal magasabbak, mint tavaly. A zöldség-gyümölcs ára 20, a liszté 7,6, a kenyéré 5,5 százalékkal emelkedett tavaly óta. Emellett az üzemanyagok ára 16%-os emelkedésen van túl.

A Demokratikus Koalíció szerint brutális áremelést hozott az Orbán-rendszer gazdaságpolitikája. Nem elég, hogy az Orbán-csomag megszorításai megszüntetik a béren kívüli juttatásokat és a lakástakarékokat, most még a boltban is többet fizethetünk a kormány miatt. Ezért nem kellett volna éveken át gyengíteni a forintot, és ezért kellett volna egy szakembert ültetni Matolcsy György helyére, hogy a pénzünk ne csak közpénz jellegét tartsa meg, hanem az értékét is. Orbán Viktor most a magyar családokkal fogja megfizettetni az “unortodox" gazdaságpolitikát.

Molnár Csaba
Ügyvezető alelnök
DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.