OS Országos Sajtószolgálat
2019. április 26. péntek
Ismertető


2018. november 9., péntek 15:13

A Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány közleménye (3. rész)
    Budapest, 2018. november 9., péntek (OS) - A Kertész Imre Intézet közleménye – A Kertész Imre Intézet létrehozta az író életművét bemutató Digitális Tudástárat

    Hosszas előmunkálatokat követően elkészült és elérhetővé vált a Kertész Imre Digitális Tudástár (www.kerteszintezet.hu), amely messzemenően meghaladja a hasonló internetes honlapok megszokott kereteit: tartalmát tekintve főként eddig kiadatlan anyagok segítségével mutatja be az író életrajzát, műveit, azok hazai fogadtatását, külföldi megjelenéseit, a magyar nyelvű szakirodalmat, és kiegészül az Intézet tulajdonát képező – szintén most először bemutatásra kerülő – fotó-, hang- és filmfelvételekkel.

Az Intézet Kertész Imre szellemi hagyatékának gondozása mellett más írók műveit, illetve hagyatékrészét is gondozza, és a jövőben külön digitális tudástárat tervez Petri György, Sziveri János és Arthur Koestler számára. A Petri-hagyatékrész tudományos igényű feldolgozása ez év elején kezdődött meg külső szakértők bevonásával, valamint augusztus végére elkészült a költő mintegy 1700 tételt számláló bibliográfiája. A költő fia, Petri Lukács Ádám édesapjáról írt visszaemlékezései gazdag fotóanyaggal decemberben jelenik meg, a költő születésének 75. évfordulójára.  

     Kiadó: Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.