OS Országos Sajtószolgálat
2019. április 26. péntek
Ismertető


2018. november 9., péntek 15:26

Az Agrárminisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. november 9., péntek (OS) - A biológiai sokféleség megőrzendő érték

    Hazánk a világon elsők között ismerte fel a génmegőrzés fontosságát. Kiemelt kormányzati szándékként említette a miniszterhelyettes a génmegőrzési tevékenységet, illetve a génmegőrzési feladatokban való állami szerepvállalás jelentős növelését. Mint fogalmazott, cél egy olyan állami génbanki hálózat kialakítása, amely az értékek leltáraként, elkülönített állami duplikátumként, a fajtát érő bármi betegség, természeti katasztrófa, vagy egyszerűen a fajta feljavítására szolgáló génállomány őrzőjeként mindig rendelkezésre áll.

Magyarország hosszú évek óta GMO-mentes politikát folytat, és szilárd meggyőződésünk, hogy ebben rejlik a jövő: a természeti értékeinkre tekintettel lévő, kímélő mezőgazdálkodásban, amely jó minőségű, egészséges, biztonságos élelmiszereket állít elő – hangsúlyozta Farkas Sándor. Ezt a politikát alapozza meg Magyarország GMO-mentes stratégiája, amely alkotmányos védelmet is kapott. Hazánkban géntechnológiával módosított növény nem termeszthető és a vetőmagok és szaporítóanyagok génmódosított anyagtartalmának szigorú vizsgálatával garantáljuk a hazai mezőgazdaságból származó növényi alapanyagok GMO-mentességét.


     Kiadó: Agrárminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.