OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. november 10., szombat 17:02

A Jobbik Magyarországért Mozgalom közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. november 10., szombat (OS) -

    Az államigazgatási eljárások súlyos költségei miatt, feltételezhetően 30-40 méternél alacsonyabban elhelyezkedő kút-talpmélységeket fognak lejelenteni azok, akiknek az alacsony havi jövedelme nem teszi lehetővé a kutakra vonatkozó valós adatok bejelentésének megfinanszírozását. A rossz és igazságtalan szabályozással a kormány 25 milliárd forintot vesz ki az emberek zsebéből, ráadásul, egy pontatlanságokkal teli földrajzi katasztert készít a lakossági vízfelhasználásról.
Felismerve a magyar állampolgárok jogos igényeit a felszín alatti vizeink felhasználásának tehermentesítésére vonatkozóan, a Jobbik törvénymódosításokat nyújtott be az illetékes szakbizottságokhoz, amelyeket rendre leszavaztak a kormánypárti képviselők. Nincs kétségünk afelől sem, hogy a tárgysorozatba vételi szavazásnál a Fidesz ismételten elutasítja a magyar emberek jogos kérését.
A Jobbik a felszíni és a felszín alatti vizekre is, mint nemzeti vagyonra tekint, amelyből a nemzet tagjainak joguk van tehermentesen részesülni. A múlt hét folyamán, ennek érdekében útjára indítottunk egy aláírás-gyűjtési akciót, amellyel a magáncélú vízfelhasználás állami megsarcolásának elutasításáról szól. (https://forms.jobbik.hu/hazi-kutak-engedelyeztetese) Célunk, hogy a vízhez való hozzáférés alanyi jogon járjon minden tisztességes, kútját bejelentő magyar embernek.

Tóth Péter, a Jobbik Csongrád megyei elnöke és szegedi önkormányzati képviselő

     Kiadó: Jobbik Magyarországért Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.