OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2018. november 12., hétfő 18:21

Az Agrárminisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. november 12., hétfő (OS) - Az Agrártárca a környezetügyi feladatait továbbra is magas színvonalon látja el

    A kormányzati bürokráciacsökkentést követően az agrártárca minden eddigi feladatát a jövőben továbbra is ellátja, beleértve a természetvédelem területét is.
A minisztérium környezetügyi államtitkársága, valamint a szakmai felügyelete alá tartozó háttérintézmények és területi szervek 2208 fős létszámából összesen 60 kolléga álláshelye szűnt meg. Ez a sajtóban megjelent számokkal ellentétben mindösszesen 2,7 %-os létszámcsökkenést jelent az államtitkárság vonatkozásában.

A létszám meghatározása során arra törekedtünk, hogy a természetvédelem területén is a minisztériumi bürokrácia csökkenjen, ezért a természetvédelemmel foglalkozó területi szerveknél, így a nemzeti park igazgatóságoknál sem történt létszámcsökkentés. Ennek indoka az, hogy a természetvédelmi munka legfontosabb része helyben zajlik, és a védett területek természetvédelmi kezelésében nyilvánul meg. Az állami természetvédelmi munkát tehát az eddig megszokott magas színvonalon látjuk el a jövőben is. Magyarországon az elmúlt évek alatt sokat erősödött a természetvédelem, a nemzeti park igazgatóságok hálózata. A 2014-ig tartó uniós költségvetési ciklusban 38 Mrd forintot költöttünk természetvédelemre, melynek következtében 130.000 ha-on javult a természeti környeztünk állapota és a természetvédelmi kezelés infrastrukturális körülményei.
     Kiadó: Agrárminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.