OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2018. november 14., szerda 15:43

A Miniszterelnökség közleménye
    Budapest, 2018. november 14., szerda (OS) -

    Nikola Gruevski menedékjog iránti kérelmet nyújtott be az illetékes magyar hatósághoz. Macedónia korábbi miniszterelnöke szándéknyilatkozatot tett, amely szerint menekültstátusz iránti kérelmet kíván előterjeszteni Magyarországon. A magyar hatóságok biztonsági okokból tették lehetővé, hogy Nikola Gruevski – tekintettel arra, hogy 10 évig hazája miniszterelnöke volt - menekültügyi kérelmének benyújtására és meghallgatására a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal budapesti központjában kerüljön sor. A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal a menekültügyi eljárást a magyar jogszabályoknak megfelelően a nemzetközi joggal összhangban folytatja le.  
Macedónia Magyarország stratégiai partnere és fontos szövetségese. A két ország jó együttműködése fontos sarokköve a balkáni régió fejlődésének és Európa biztonságának. Magyarország partnere az államközi kapcsolatokban a mindenkori macedón kormány, ezért semmilyen formában nem kívánunk szuverén országok belügyeibe beavatkozni, a volt macedón kormányfő menekültügyi kérelmének elbírálását kizárólag jogi kérdésnek tekintjük.  
A menekültügyi eljárás további részleteiről a magyar jogi szabályozással összhangban az eljárás lezárásáig a magyar hatóságok további tájékoztatást nem adnak.

Miniszterelnökség

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.