OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2018. november 16., péntek 11:56

A Miniszterelnökség közleménye
    Budapest, 2018. november 16., péntek (OS) - Sem a magyar állam, sem a magyar hatóságok nem segítették Nikola Gruevskit Macedóniából való kijutásában

    A sajtóban megjelent feltételezésekkel és álhírekkel ellentétben Magyarország kormánya és a magyar hatóságok semmilyen formában nem segítették Nikola Gruevski Macedóniából való kijutását. Nikola Gruevski egy magyar külképviseleten jelezte szándékát, hogy menedékjog iránti kérelmet kíván benyújtani. A magyar hatóságok biztonsági okokból jogszerűen tették lehetővé, hogy Nikola Gruevski -  aki 10 évig hazája miniszterelnöke volt - menekültügyi kérelmének benyújtására és meghallgatására a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal budapesti központjában kerüljön sor. A Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal a menekültügyi eljárást a magyar jogszabályoknak megfelelően a nemzetközi joggal összhangban folytatja le.  
A menekültügyi eljárás további részleteiről a magyar jogi szabályozással és a nemzetközi gyakorlattal összhangban - az eljárás lezárásáig - a magyar hatóságok további tájékoztatást nem adnak. Ugyanakkor leszögezzük, hogy Nikola Gruevski  a menekültügyi eljárások jogszabályi előírásainak megfelelően jogszerűen tartózkodik Magyarországon.

Miniszterelnökség

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.