OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. november 24., szombat 10:15

A Párbeszéd közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. november 24., szombat (OS) - A Párbeszéd támogatja a dolgozók harcát

    Az összes magyar munkavállaló szolidaritására és összefogására szükség van a kormány munkavállaló-ellenes politikája ellen. A Párbeszéd támogatja a dolgozók, illetve az őket képviselő szakszervezetek harcát az elnyomó intézkedések ellen.

400 órára emelnék a túlmunkát, a heti két pihenőnap bármely napra eshetne, öt nap szabadságot elvennének a kormánytisztviselőktől – s ez csak néhány példa a dolgozók érdekeit sértő kormányzati elképzelésekre. A kormány érdemi vita nélkül, erőből vezetné be a munkavállalók érdekeit sértő törvényeket.

A dolgozók pihenéshez való jogát semmibe vevő fideszes törvényjavaslat mögött a nagytőke, azon belül is különösképpen az összeszerelést végző gyárak, az autógyárak érdekei állnak. E vállalatok a meglévő munkaerő túldolgoztatásával oldanák meg a munkaerőhiánnyal, a hullámzó megrendeléseikkel kapcsolatos gondjaikat.

A munkaerőhiányra a Párbeszéd szerint azonban nem a munkaerő kizsigerelése a megfelelő közpolitikai válasz. A jó válasz a gondra egyrészt egy élhetőbb ország építése lenne, ahonnan nem elmennek, hanem ahová visszajönnek és boldogan élnek (és megélnek) a honfitársaink. Másrészt vissza kell helyezni jogaikba a magyar kormány által kukába dobott aktív munkaerőpiaci eszközöket.
     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.