OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2018. november 24., szombat 10:15

A Párbeszéd közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. november 24., szombat (OS) - A Párbeszéd támogatja a dolgozók harcát

    Újra hangsúlyt kell helyezni a képzésekre, a munkaerő mobilitásának támogatására, a munkanélküliek személyre szabott mentorálására. Mindemellett olyan időtartamú munkanélküli segélyre van szükség, hogy egy képzett munkavállalónak legyen esélye találni a képzettségének megfelelő új munkahelyet. E közpolitikai reformokkal úgy lenne csökkenthető a munkaerőhiány, hogy nem tennék tönkre a már állásban lévők életét a túldolgoztatásukkal.

A kormánytisztviselők öt napos szabadságcsökkentése mögött a szokásos fideszes cinizmus áll. Úgy vélik, hogy olyan csoportról van szó, amelyet könnyen sakkban tarthatnak, így bármit megtehet velük. Még azt is, hogy miután 5 napot elvesz tőlük, visszaad az először házasodónak 5 napot, amelyet életükben egyszer, a házasságkötést követő két hónapon belül vehetnek igénybe. Ez gúny a kormány részéről, a tisztviselők megalázása. Ha hagyjuk, hogy megtegyék velük, legközelebb megteszik az összes munkavállalóval. Ne feledjük, a Fidesz-kormány egyszer már majdnem elvette az összes munkavállalótól az életkori pótszabadságot, amely akár 10 nap is lehet.

Álljunk ki értük is, álljunk ki egymásért, valamennyi dolgozóért, mert csak együtt vagyunk erősek. A dolgozók számíthatnak a Párbeszédre ebben a harcban.

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke, frakcióvezető
     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.