OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2018. november 26., hétfő 14:28

Az Állami Számvevőszék közleménye
    Budapest, 2018. november 26., hétfő (OS) - Az Állami Számvevőszék reagálása a Demokratikus Koalíció sajtótájékoztatójára

    Az Állami Számvevőszék az Országgyűlés legfőbb pénzügyi-gazdasági ellenőrző szerve, amely az ellenőrzéseit minden más szervezettől függetlenül, előre meghatározott, féléves nyilvános ellenőrzési terv alapján végzi, amelyet kizárólag az Országgyűlés döntése alapján köteles módosítani.

Az ÁSZ nem végez ellenőrzéseket politikai pártok "követelése" alapján, és nem folytat "azonnali, rendkívüli" vizsgálatokat sem. A megkereséseket, kezdeményezéseket, bejelentéseket ugyanakkor az ÁSZ jelzésként kezeli, ellenőrzései tervezése során azokat a kockázatelemzési rendszerébe beépíti, figyelembe veszi és hasznosítja.

Az Állami Számvevőszék ezúton is ráirányítja a Demokratikus Koalíció figyelmét, hogy törvényi előírás alapján minden évben elvégzi az előző évi központi költségvetés végrehajtásának ellenőrzését és ez alapján nyilvánosságra hozza a zárszámadásról szóló jelentését. Az ÁSZ ellenőrzése minden évben kiterjed a Külgazdasági és Külügyminisztérium fejezeti kezelésű előirányzat ellenőrzésére is, amelynek értékelését az ÁSZ a 2018. évi központi költségvetés végrehajtásának ellenőrzése során is el fogja végezni.

     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.