2024. április 28. vasárnap

2018. november 27., kedd 16:45

Az Emmi - Oktatásért Felelős Államtitkárság közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. november 27., kedd (OS) - Ifjúságpolitikai és oktatási kérdéseket vitattak meg Brüsszelben

Prof. Dr. Bódis József oktatásért felelős államtitkár képviselte Magyarországot az Európai Unió Oktatási, Ifjúsági, Kulturális és Sport Tanácsának 2018. november 26-i ülésén Brüsszelben.

Az ülés középpontjában az Európai Oktatási Térség megteremtése állt, a jelenlévők az ehhez szükséges lépésekről folytattak eszmecserét. A Tanács emellett ajánlást fogadott el a külföldi felsőfokú oklevelek és középfokú bizonyítványok, valamint a külföldi tanulmányi időszakok továbbtanulási célú automatikus elismeréséről is.

Ezt követően a résztvevők megállapodtak a következő, 2021-2027-es Erasmus+ program tartalmáról is, amely az Európai Unió egyik legsikeresebb programja, európai – köztük magyar – fiatalok és oktatási intézmények millióinak nemzetközi kapcsolatépítését, tapasztalatszerzését, tanulását támogatja.

A Tanács délelőtti ifjúsági ülésszakán állást foglaltak a 2019-2027 közötti időszakra szóló Európai Ifjúsági Stratégiáról, valamint következtetéseket az ifjúsági munka szerepéről a migrációs és menekült kérdések kontextusában. A miniszterek továbbá megállapodtak a 2021-2027 közötti Európai Szolidaritási Testület legfontosabb tartalmi kérdéseiről.

Kiadó: Emmi - Oktatásért Felelős Államtitkárság