OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2018. november 27., kedd 16:45

Az Emmi - Oktatásért Felelős Államtitkárság közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. november 27., kedd (OS) - Ifjúságpolitikai és oktatási kérdéseket vitattak meg Brüsszelben

    Prof. Dr. Bódis József oktatásért felelős államtitkár képviselte Magyarországot az Európai Unió Oktatási, Ifjúsági, Kulturális és Sport Tanácsának 2018. november 26-i ülésén Brüsszelben.

Az ülés középpontjában az Európai Oktatási Térség megteremtése állt, a jelenlévők az ehhez szükséges lépésekről folytattak eszmecserét. A Tanács emellett ajánlást fogadott el a külföldi felsőfokú oklevelek és középfokú bizonyítványok, valamint a külföldi tanulmányi időszakok továbbtanulási célú automatikus elismeréséről is.

Ezt követően a résztvevők megállapodtak a következő, 2021-2027-es Erasmus+ program tartalmáról is, amely az Európai Unió egyik legsikeresebb programja, európai – köztük magyar – fiatalok és oktatási intézmények millióinak nemzetközi kapcsolatépítését, tapasztalatszerzését, tanulását támogatja.

A Tanács délelőtti ifjúsági ülésszakán állást foglaltak a 2019-2027 közötti időszakra szóló Európai Ifjúsági Stratégiáról, valamint következtetéseket az ifjúsági munka szerepéről a migrációs és menekült kérdések kontextusában. A miniszterek továbbá megállapodtak a 2021-2027 közötti Európai Szolidaritási Testület legfontosabb tartalmi kérdéseiről.

     Kiadó: Emmi - Oktatásért Felelős Államtitkárság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.