OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 30. kedd
Ismertető


2018. november 30., péntek 08:59

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2018. november 30., péntek (OS) - Tarlós két ciklus alatt sem tudta bevezetni az elektronikus jegyrendszert

    Mára nyilvánvaló vált, hogy Tarlós István képtelen lesz ígéretét teljesíteni, és ebben a ciklusban sem sikerül beüzemelni az e-jegyrendszert Budapesten. Most, hogy a médiában megjelent információk szerint a BKK azonnali hatállyal szerződést bontott az elektronikus jegyrendszer beszállítójával, a 2021-es átadás is veszélybe került. Budapest a beruházáshoz szükséges 17 milliárd forintos hitelkeretből már több mint 5 milliárdot elégetett, az e-jegyrendszer bevezetésére azonban még így is éveket várhatunk, főleg úgy, hogy a szerződésbontás miatt most végtelen jogi hercehurca elé néz a főváros. A szerződések felbontására azután került sor, hogy a Liberálisok közérdekű adatigényléssel fordultak a BKK-hoz, hogy kikérjék azokat a jegyzőkönyveket, amelyekből kiderülhet, miért késik évek óta a beruházás átadása.

A mérnök Tarlós István teljes alkalmatlanságát bizonyítja, hogy a fejlesztés még mindig nem történt meg. A fideszes városvető 2017-re ígérte az átadást, ami várhatóan még jövőre sem lesz kész. Milliárdokat szórtak el a semmire, és továbbra sem látni, mikor sikerül majd átadni az e-jegyrendszert. Ő és a BKK Igazgatóságának elnöke, Dr. Szegvári Péter egyaránt felelős azért, hogy ebben a ciklusban sem vezetik be Budapesten az e-jegyrendszert. Arra kérjük Tarlóst és kollégáját, vállalja a felelősséget, és kövesse meg a fővárosi tömegközlekedéssel utazókat az újabb bénázás és késlekedés miatt!
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.