OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2018. december 2., vasárnap 14:16

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2018. december 2., vasárnap (OS) - A CEU elüldözése a magyar felsőoktatás elleni merénylet

    Soha, egyetlen rendszerváltás utáni párt sem okozott akkora kárt a magyar felsőoktatásban, mint a Fidesz. A CEU elüldözésével Magyarország elveszti legmagasabban jegyzett egyetemét. Az iskola ellehetetlenítésével a Fidesz kiváló tudósok és tanárok százait, a magyar diákokat alázza meg előre megfontolt, aljas politikai szándékkal. A budapesti CEU elleni támadással az illiberális állam a tudás és a teljesítmény ellen hirdetett hivatalosan is háborút. Az Orbán-kormány képtelen elfogadni a sokszínű, kritikus gondolkodást és oktatást, ezért üldözte el az egyetemet. A Fidesz célja, hogy minden iskolát gyarmatosítson, és hűbérrendszert építsen ki a magyar oktatásban is, ahol nincs helye az ellenvéleménynek. A szabad és független oktatási rendszer minden demokrácia alapja. A CEU elleni támadás így a magyar demokrácia elleni támadás is egyben, amely nem maradhat következmények nélkül. A Liberálisok szerint közvetlen felelősség terheli Orbán Viktor kormányfőt, Kásler Miklós minisztert és Bódis József államtitkárt, és az összes kormánypárti képviselőt, aki ebben a merényletben részt vett. Az a célunk, hogy a választók minél előbb felelősségre vonhassák őket emiatt!

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.