OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. december 6., csütörtök 11:37

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2018. december 6., csütörtök (OS) - Ez az igazi hazaárulás: tízezrével söpör ki gyerekeket a kormány az iskolákból

        Nyilvánosságra kerültek a 2017/18-as közoktatási tanév második félévének statisztikái. Az adatokból kiderül: 70,000 magyar gyerek áll az iskolából kikerülés szélén, egyértelműen annak az oktatáspolitikának a következtében, amit a Fidesz bevezetett és működtet Magyarországon.
     A naponta futó sok száz hír között sokszor sikkadnak el olyan adatok, amelyek ennyire egyértelműen és világosan mutatják, milyen is az a leszakadó pálya, amire a Fidesz vezette Magyarországot. De az oktatás nem csak politikai értékrendek vitájának kérdése, nem csak eltérő vélemények versenye.
     A tudástól célzottan, központi irányítással, szándékosan elzárt gyerekek holnap magyar felnőttek lesznek, munkavállalók, szavazók, akik nehezebben alkalmazkodnak majd a világ folyamatos változásához, nehezebben szereznek majd új készségeket, boldogtalanabb és szegényebb életre ítéltetnek, mint amit elérhetnének tehetségük alapján. Ez pedig hazánk sikerességét is meghatározza. Ma már a régió országai is leköröznek minket tudásban, életminőségben, százezrek keresik külföldön a jobb életet, Magyarország pedig tovább sorvad.
     Ez az igazi árulás. Ettől kell megszabadulnia Magyarországnak, mert valóban a jövő, a boldogság a tét. Az első lépéseket pedig a 2019-es választásokon tehetjük majd meg, és meg is tesszük.

MSZP
Bővebb információ: Kunhalmi Ágnes, a Kulturális bizottság alelnöke


     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.