OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. december 9., vasárnap 08:38

A Magyar Békekör Egyesület közleménye
    Budapest, 2018. december 9., vasárnap (OS) - Az emberi jogok magyarországi helyzetéről

    Magyarországon súlyosan sérülnek az emberi jogok, az élethez való jog sem érvényesül maradéktalanul, s ez társadalmi békétlenséghez vezet – állapítja meg a Magyar Békekör az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának 70. évfordulóján. Évről-évre tömeges jelenség a kihűléses halál, emberek sokasága távozik az élők sorából amiatt, hogy nem részesül időben a szükséges orvosi ellátásban, százakat kergetnek halálba azzal, hogy nem nyújtanak nekik segédkezet kilátástalanná, reménytelenné vált helyzetükben, terhük mérséklésében. A méltósághoz való jog egy privilegizált kisebbség jogává válik, a jómódúság jelképévé, a társadalom nagy része számára viszont értelmezhetetlen anyagi és szellemi kellékeinek híján. Egzisztenciális félelemben él a nép. A politikai hatalommal visszaélők lopással, korrupcióval, a társadalmi tulajdon privatizálásával zárt rendszert építettek ki, kisajátítva maguknak a közvagyon jelentős részét. Egyenlőség helyett egyenlőtlenség lett úrrá, ordas eszmék törnek utat: "természetesnek" tüntetik fel az egyenlőtlenséget, a gazdagok felsőbbrendűségét, likvidálandó söpredéknek minősítik a szegényeket, a hajléktalanokat, a társadalom mezsgyéjére szorultakat. Táplálja ezt a légkört az idegenellenes hangulatkeltés, a gyűlöletszítás, az emberek szembeállítása egymással az oszd meg és uralkodj szellemében. A Magyar Békekör értékelése szerint ez a politika ellentétes az emberi jogokkal, és veszélyezteti a magyar társadalom békéjét is.

     Kiadó: Magyar Békekör Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.