OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. december 10., hétfő 10:59

A Magyar Munkáspárt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. december 10., hétfő (OS) -

    Nyílt levél
Kordás László Úrnak,
a Magyar Szakszervezeti Szövetség
elnökének

Budapest
Elnök Úr!

Ön megtagadta átvenni azt az üzenetet, amelyben a Magyar Munkáspárt 27. kongresszusa a Munkáspárt tagságának szolidaritásáról biztosította a magyar szakszervezetek december 8-i tüntetését, mondván, hogy "Thürmer Gyula levelezzen Orbán Viktorral!"
Ön az elutasítással és otromba megjegyzésével durván megsértette 27. kongresszusunk küldötteit és pártunk tagjait. Senkinek sincs joga sértegetni a Munkáspárt becsületes és tisztességes tagjait. Önnek sincs!
Ön nem fogadta el a Munkáspárt szolidaritását. Nem fogadta el annak ellenére, hogy a Munkáspárt az elmúlt napokban többször is kifejtette, hogy elítéli a kormány törekvését a "rabszolgatörvény" bevezetésére, és teljes mértékben támogatja a szakszervezetek álláspontját.
Nem fogadta el olyan társunktól, aki maga is elismert szakszervezeti aktivista. Arról nem is beszélve, hogy a Munkáspárt számos tagja és szimpatizánsa az Ön által vezetett konföderáció szakszervezeteinek tagjai.
Ön a liberálisok kedvenc, de semmivel sem megalapozott vádaskodásával válaszolt, mi szerint a Munkáspárt a Fideszt támogatja. Szakszervezeti vezetőként Önnek tudnia kell, hogy a Munkáspárt a rendszerváltás első percétől kezdve a munkások, a dolgozó emberek mellett áll. Mindent megtett a Munkáspárt a tőke, a pénz uralma, a tőkés kizsákmányolás ellen, amire csak lehetősége volt.

     Kiadó: Magyar Munkáspárt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.