OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. december 10., hétfő 11:00

A Magyar Munkáspárt közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. december 10., hétfő (OS) -

    Ön nem fogadta el tisztességes munkáspárti emberek szolidaritását, pedig nyilván tudja, hogy a szervezett dolgozók között sokféle gondolkodású ember van, köztük olyanok is, akik számára rokonszenves a Munkáspárt politikája.
Mi támogattuk a december 8-i tüntetést, mert a "rabszolgatörvény" elleni harc, a törvény megakadályozása minden magyar dolgozó érdeke, függetlenül meggyőződésüktől, politikai véleményüktől. A törvény elfogadását csak jelentős társadalmi nyomással, különböző erők közös erőfeszítéseivel lehet megakadályozni.
Ön viszont elfogadta az MSZP, a DK és más parlamenti pártok személyiségeinek részvételét a tüntetésen, melyek soha semmilyen formában nem küzdöttek a tőke uralma ellen, sőt segítették és segítik azt. Nem akadályozta meg, hogy a szervezett dolgozók megmozdulását pártjaik politikai céljaira használják, és ezzel lejárassak a szakszervezeti érdekvédelmi harc nemes ügyét.
Levelünket azért írjuk, és azért hozzuk nyilvánosságra, mert bízunk abban, hogy a magyar szakszervezeti mozgalomban vannak mások is, olyanok, akik képesek ideológiai előítéletek nélkül cselekedni.
A Munkáspárt álláspontja változatlan: mi mindig a dolgozó emberek mellett vagyunk.
Utóirat: az Ön helyében én elnézést kérnék attól a párttól, amelyet megsértettem.

Budapest, 2018. december 10.

Dr. Thürmer Gyula
a Munkáspárt elnöke

     Kiadó: Magyar Munkáspárt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.