OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. december 10., hétfő 15:22

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. december 10., hétfő (OS) - A Fidesz a közleményében nem arra reagált, amit a két vezető MSZP-s politikus elmondott

    A Fidesz közleménye azt hazudja, hogy az MSZP nem a munkavállalók, hanem a bankok oldalán állt. Az igazság ezzel szemben az, hogy a bankok profitját a Fidesz védi, hiszen egy 2015-ös EBRD-vel kötött kormányzati megállapodás értelmében a devizahitelesek megsegítése nem csökkentheti a bankok profitját. A kormány vállalta azt is, hogy nem hoz olyan szabályt, amely a bankok jövedelmezőségét veszélyeztetné, tehát a forintosítás költségeit sem kell állniuk a bankoknak. Továbbá a Fidesz-kormány a kilakoltatásokkal és a végrehajtásokkal szemben sem gördíthet semmilyen korlátot. Ezekből is világosan látszik, hogy a Fidesz meghajol a nagytőke előtt.

A Fidesz közleménye azt is állítja, hogy az MSZP kormányzása alatt a munkanélküliek száma elérte az egymilliót, ezzel szemben a Fidesz közel 800 000 új munkahelyet létesített. A valóság ugyanakkor az, hogy munkanélküliségi ráta a Fidesz kormányzása alatt 2010-2013 között volt a legmagasabb ez idáig. Még 2008-ban ez a ráta 7,9%-ot tett ki, 2010-re 11,3% emelkedett és még 2013-ban is 10,2% volt, tehát valamivel magasabb, mint a válság kiteljesedésének évében 2009-ben.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.