OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2018. december 13., csütörtök 13:14

A Magyar Hosszúkardvívó Sportszövetség közleménye
    Budapest, 2018. december 13., csütörtök (OS) - Tarolt a magyar hosszúkardvívó válogatott a lisszaboni világkupán

    2018.11.30-2018.12.02 között a portugáliai Lisszabonban került megrendezésre 12 ország válogatott sportolóinak részvételével a Történelmi Európai Harcművészetek Nemzetközi Szövetségének (IFHEMA) világkupája. Az IIC 2018 elnevezésű rendezvényen a Magyar Hosszúkardvívó Sportszövetség (MHS) válogatott sportolói kivételes sikert értek el. Férfi féderes hosszúkardvívásban egy magyar vívó, Ormosi Péter Bonifác állhatott a dobogó legfelső fokára, sőt a bronzérem (Benedek Bence) és a negyedik hely (Magát Gábor) is magyar vívóé lett. Pávay Richárd a legjobb 16 közé jutva a későbbi magyar győztessel (akit térdsérülés hátráltatott) vívott izgalmas, kivételesen fair párbajt. Szintén a legjobb 16 közé jutva búcsúzott Rádi Ferenc. A női mezőnyben Gulyás Réka ezüstérmet szerzett, mindössze egy pontos vereséget szenvedve orosz riválisától. A válogatott tagja volt még a csapatkapitány, Dr. Pávay Tibor, Dr. Miskolczi Mátyás (rapier), Huckler Ferenc (szablya), Havasi István (féder) és Sántha László (féder).

     Kiadó: Magyar Hosszúkardvívó Sportszövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.