2024. április 29. hétfő

2018. december 13., csütörtök 13:14

A Magyar Hosszúkardvívó Sportszövetség közleménye
    Budapest, 2018. december 13., csütörtök (OS) - Tarolt a magyar hosszúkardvívó válogatott a lisszaboni világkupán

2018.11.30-2018.12.02 között a portugáliai Lisszabonban került megrendezésre 12 ország válogatott sportolóinak részvételével a Történelmi Európai Harcművészetek Nemzetközi Szövetségének (IFHEMA) világkupája. Az IIC 2018 elnevezésű rendezvényen a Magyar Hosszúkardvívó Sportszövetség (MHS) válogatott sportolói kivételes sikert értek el. Férfi féderes hosszúkardvívásban egy magyar vívó, Ormosi Péter Bonifác állhatott a dobogó legfelső fokára, sőt a bronzérem (Benedek Bence) és a negyedik hely (Magát Gábor) is magyar vívóé lett. Pávay Richárd a legjobb 16 közé jutva a későbbi magyar győztessel (akit térdsérülés hátráltatott) vívott izgalmas, kivételesen fair párbajt. Szintén a legjobb 16 közé jutva búcsúzott Rádi Ferenc. A női mezőnyben Gulyás Réka ezüstérmet szerzett, mindössze egy pontos vereséget szenvedve orosz riválisától. A válogatott tagja volt még a csapatkapitány, Dr. Pávay Tibor, Dr. Miskolczi Mátyás (rapier), Huckler Ferenc (szablya), Havasi István (féder) és Sántha László (féder).

Kiadó: Magyar Hosszúkardvívó Sportszövetség