OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2018. december 14., péntek 12:17

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) közleménye
    Budapest, 2018. december 14., péntek (OS) - A MÚOSZ felajánlja a segítségét a miniszterelnöki sajtótájékoztató megszervezéséhez. A miniszterelnök a nyár folyamán ígéretet tett rá, hogy egy év végi sajtótájékoztató keretében válaszol a tőle egyébként jellemzően elzárt újságírók kérdéseire. Amennyiben ez a szándék még mindig fönnáll, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) örömmel biztosítja a helyszínt, a szervezést és a lebonyolítást a várhatóan nagy érdeklődésre számot tartó eseményhez.

        Mint emlékezetes, idén júliusban a parlamentben Orbán Viktor azt ígérte az őt kérdezni próbáló újságíróknak: "Az év vége felé, amikor látjuk, hogy mi a helyzet, tartok egy sajtótájékoztatót, és majd a sajtótájékoztatón örömmel állok rendelkezésükre."
     A MÚOSZ, mint Magyarország legnagyobb, több ezres tagságú újságíró-szervezete fölajánlja, hogy házigazdaként megszervezi és lebonyolítja a magyar miniszterelnök sajtótájékoztatóját, biztosítva, hogy az újságírók egyenlő feltételekkel kapjanak lehetőséget a kérdezésre.
     Bízunk benne, hogy az alaptörvény és a médiatörvény vonatkozó rendelkezéseinek szellemében megfogalmazott konstruktív javaslatunk a kormányfőnél pozitív fogadtatásra talál, és annak révén a sajtószakma tevékenyen hozzájárulhat a közvélemény tájékozódási igényének kielégítéséhez, a szabad nyilvánosság működési rendellenességeinek korrekciójához


     Kiadó: Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.