OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. december 28., péntek 17:04

A Közlekedő Tömeg Egyesület közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. december 28., péntek (OS) - 100 Intercity-vonatra ismét nem fértek fel az utasok az ünnepek kezdete óta – a Közlekedő Tömeg Egyesület a MÁV-Start vezérigazgatójának azonnali lemondását követeli

    A probléma gyökere Csépke András vezérigazgató személyes projektje, az IC+ kocsik építése. 2016-ra 50 ilyen vasúti kocsinak kellett volna elkészülnie, ebből azonban ma mindössze 3 darab szállít utasokat. A projekt nem halad, és mivel "a MÁV-Start valamennyi erőforrása ezen dolgozik" (1), nem marad elég kapacitás a meglévő járművek karbantartására, így egyre kevesebb az üzemképes kocsi. Emiatt fordul elő egyre gyakrabban, hogy nincs elég férőhely a vonatokon, és nem férnek fel rájuk az utasok.

Miután felhívtuk erre a figyelmet, a MÁV-Start első embere perrel kezdte fenyegetni egyesületünket – érdemi reakciót nem kaptunk. Csépke Andrást ezért meghívtuk egy televíziós vitára, melyet az utolsó pillanatban lemondott.

Vezérigazgató úr továbbra is tagadja a problémák létezését. Valójában azonban a Csépke András vezette MÁV-Startnál néhány hónapon belül negyedjére fordul elő, hogy több tucat vonatra nem férnek fel az utasok – az elmúlt napokban összesen 100 ilyen járat volt. A Közlekedő Tömeg Egyesület ezért a MÁV-Start vezérigazgatójának azonnali lemondását követeli.

————————————

(1) Ezt Csépke András nyilatkozta a Hír TV-nek idén januárban. https://hirtv.hu/ahirtvhirei_adattar/elkezdodott-a-kampany-itt-az-igeretcunami-2442323

Egyesületünk Facebook-posztja a témában: http://bit.ly/megtelt-vonatok

     Kiadó: Közlekedő Tömeg Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.