OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2018. december 31., hétfő 21:23

A(z) Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. december 31., hétfő (OS) -

    Az Alaptörvény szó szerinti szövege szerint az Alkotmánybíróság tagjai, a bírák, ügyészek, az alapvető jogok biztosa és helyettesei, a Magyar Honvédség hivatásos állományú tagjai, a rendőrség és a nemzetbiztonsági szolgálatok hivatásos állományú tagjai nem lehetnek tagjai pártnak, és nem folytathatnak politikai tevékenységet, holott ez utóbbi nem igaz, mert politikai – azaz közéleti – tevékenységet folytathatnak, csak pártpolitikait nem!
     A korábbi és világosabb értelmű társadalmi szervezet fogalmat kiirtó civil törvény a "közvetlen politikai tevékenység" jól félremagyarázható fogalmát használta fel arra, hogy a közhasznú civil szervezeteket elbizonytalanítsa, mikor és milyen határok között nyilvánulhatnak meg a valóban fontos közügyekben.
     Vegyük komolyan végre, hogy a politika és a pártpolitika ugyanúgy nem egymást helyettesítő rokon értelmű szavak, mint a rovar és a bogár, és egy szűkebb tartalmat tudatlanság vagy tisztességtelenség a bővebb tartalomra, azt kisajátítóan értelmezni. Egy egészséges társadalomban pedig a pártpolitikának sem igen lehetne nagyobb szerepe, mint a bogaraknak az összes rovarfaj között.
     Annál is inkább, mert egy politikai párt érdeke adott esetben súlyos ellentétbe kerülhet a párt által hangoztatott értékrenddel, illetve nem csak társadalmi közjóval, de akár a párt által képviseltnek állított emberek érdekével is. Erre a mai magyar társadalomban is túlzottan sok példát találhatunk, de ezek köztudomásúvá tételét ellehetetlenítették.

     Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.