OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 19. péntek
Ismertető


2018. december 31., hétfő 21:23

A(z) Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége közleménye (4. rész)
    Budapest, 2018. december 31., hétfő (OS) -

        A főpolgármestersége előtti életében e tisztségre semmilyen alkalmasságot nem bizonyított Demszky Gábor háttéremberei, különösen pénzügyekért felelős főpolgármester-helyettese, Atkári János nélkül főpolgármesterként is csak annyi szakirányú képességet tudott igazolni, hogy a mindenkori vezető kormánypárttal szemben a főváros vezetőjeként politikai zsarolási potenciálját ki tudta használni. A káderhiányos pártpolitika szégyenére mégis öt cikluson keresztül meg- és újraválasztották.
     Atkári János pedig a következő főpolgármester, Tarlós István főtanácsadójaként tért vissza a városházára. Az egyébként nehezen vitathatóan jó szakember Atkáriról tehát elmondható, hogy Demszky Gábornak és Tarlós Istvánnak is egykori bizalmi embere volt, és szakemberként megfelelő pozícióban bizonyára ő és más is jól tudná hasznosítani kiváló képességeit.
     Tarlós István egyébként elismerten sokkal alkalmasabbnak bizonyult Demszkynél. Leginkább abban volt erősebb, hogy kinyilatkoztatott módon független emberként, és így a legkevésbé sem ellenzéki pozícióból, kulturáltabb módon vett részt a főváros érdekében a miniszterelnökkel folyó, egymás kölcsönös politikai, gazdasági sarcolásában megnyilvánuló érdekérvényesítési küzdelemben.
     A főváros élete azonban nem lett érdemben jobb, mert Tarlós István jól ismerte önmagát, korlátait és nem kockáztatta meg, hogy tervezett karrierjét veszélyeztetve is megpróbáljon a főváros érdekében nagy tettek megvalósításába belevágni.

     Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.