OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2019. január 7., hétfő 15:02

Az Agrárminisztérium közleménye
    Budapest, 2019. január 7., hétfő (OS) - Thaiföld is alkalmazza a regionalizációt a jövőben madárinfluenza járvány esetén

    Újabb szakdiplomáciai sikert ért el az Agrárminisztérium. A thai hatóságokkal kötött megállapodás értelmében a jövőben egy esetleges hazai madárinfluenza járvány esetén kizárólag a fertőzött területről származó baromfitermékekkel szemben vezetnek be korlátozásokat a távol-keleti országban.

A regionalizáció elvének jövőbeni alkalmazását dr. Bognár Lajos országos főállatorvos kezdeményezte a thai hatóságoknál a 2016/2017-es magyarországi madárinfluenza járványt követően. A tárgyalássorozat lezárásaként megszületett szakdiplomáciai sikerről a thai országos főállatorvos, dr. Sorravis Thaneto hivatalos levélben tájékoztatta magyar kollégáját.

A döntés értelmében immár Thaiföld is elismeri a magyar állategészségügyi szolgálat által nyújtott biztosítékokat a baromfitermékekre vonatkozóan. Ezzel egy esetleges jövőbeni járvány esetén a thai exportban érdekelt magyar baromfiipari vállalkozások európai versenytársaikhoz képest is előnyhöz juthatnak.

A magyar szakdiplomácia munkájának eredményeként egyre több jelentős kereskedelmi partnerország alkalmazza a regionalizáció elvét, legutóbb például Japánnal kötött hazánk hasonló megállapodást.

     Kiadó: Agrárminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.