OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2019. január 8., kedd 21:44

Az "Együtt könnyebb" Női Egészségért Alapítvány közleménye
    Budapest, 2019. január 8., kedd (OS) - A Női Liga közbenjárásának köszönhetően az endometriózis,mellrák, méhnyakrák, petefészekrábetegségekben érintett nők 2019. január 1-től adókedvezményre jogosultak.

        A személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény (Szja tv.) 40. §-a rendelkezik arról, hogy súlyosan fogyatékos személyek személyi kedvezménye címén az összevont adóalap utáni adó terhére adókedvezményt érvényesíthetnek. A súlyos fogyatékosságnak minősülő betegségeket a 335/2009.(XII. 29.) Korm. rendelet határozza meg, amelyet 2009 óta nem módosítottak, nem kerültek bele új betegcsoportok. A Női Liga közbenjárásának köszönhetően az említett betegségekben érintett nők 2019. január 1-től adókedvezményre jogosultak.
     Ez azt jelenti, hogy az érintettek súlyosan fogyatékos magánszemélynek minősülnek, így – ha erről orvosi igazolásuk van – a határozat alapján a fogyatékos állapot kezdő napjának hónapjától ezen állapot fennállása idején havonta az adóév első napján érvényes havi minimálbér 5 %-ának megfelelő összeget kaphatják meg. A Női Liga tagjai - Női Egészségért Alapítvány, Mályvavirág Alapítvány, Mellrákinfó Egyesület, Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen Egyesület, Babagenetika Egyesület – 2018. tavasza óta dolgoznak összefogva, hogy az endometriózis, mellrák, méhnyakrák, petefészekrák és a babagenetika területén támogassák a nők egészségét, érdekérvényesítésüket, és az edukációt.    Mindezt hitelesen, szakmai támogatás mellett teszik.
     További információ: https://tinyurl.hu/ujQ3/., https://tinyurl.hu/VARq/

     Kiadó: "Együtt könnyebb" Női Egészségért Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.