OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 10. péntek
Ismertető


2019. január 17., csütörtök 09:20

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. január 17., csütörtök (OS) - A magyar kormány folyamatosan szabotálja az éghajlatváltozás elleni fellépést

        Nem nyújtotta be a kormány határidőre a Nemzeti Energia- és Klímatervet, ami újabb bizonyítéka annak, hogy a Fidesz ott tesz keresztbe az éghajlatváltozás elleni küzdelemnek, ahol csak tud. Az LMP saját energia- és klímatervet készít.
     A Nemzeti Energia- és Klímaterv célja annak bemutatása lenne, milyen módon teljesítik az egyes országok az Európai Unió 2030-as célkitűzéseit. Ezek 1990-hez képest az üvegházgáz-kibocsátás 40 százalékos csökkentését, illetve 32 százalékos megújuló energia-részarányt irányoznak elő. Az éveket csúszó Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégia után persze nem meglepő, hogy a kormány nem készítette el a házi feladatát: a kibocsátás csökkenésével hamisan számoló stratégiával szemben ugyanis jelentősen, a gazdasági növést meghaladó mértékben nőtt hazánk széndioxid kibocsátása.
     A magyar kormány az elmúlt években komoly bűnlajstromot halmozott fel, ha klímaváltozásról van szó, a környezetvédelmi háttérintézmények szétverése, a német autógyáraknak való megfelelés, a paksi bővítés, a folyamatos természetrombolás mind -mind ugyanazt mutatja: az Orbán kormány ugyanúgy zsákmányolja ki a természetet, ahogy az embereket.

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.