OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 30. kedd
Ismertető


2019. január 18., péntek 13:01

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2019. január 18., péntek (OS) - Bősz Anett: Ne alázza meg a diákokat a középiskolai felvételi!

    Az elmúlt években rendszeresen előfordult, hogy rendkívül nehéz írásbeli feladatokat kaptak az általános iskolások a gimnáziumi felvételikor. A feladatsorokat úgy állították össze, hogy azokat szinte lehetetlen volt hibátlanul megoldani. A többség számára súlyos kudarcélményt jelentett a rossz eredmény, a túl nehéz feladatokhoz pedig túl kevés idő állt a gyerekek rendelkezésére.

Elfogadhatatlan, hogy miközben a diákok rengeteg energiát fektetnek a felkészülésbe, komoly csalódást kell átélniük a teljesíthetetlen követelmények miatt. Néhány eredmény az elmúlt évekből: tavaly a 8 osztályos gimnáziumba felvételizők az 50 elérhető pontból mindössze 18,3 pontot tudtak elérni a matek írásbelin, azaz átlagosan 37 százalékosra sikerültek a felvételik. A tavalyelőtti hatosztályos gimnáziumi matek felvételin az 50 elérhető pontból csak 19,7-et tudtak átlagosan elérni a diákok, azaz 39 százalékos volt az átlagos eredmény.

Az Orbán-kormány gimnáziumi felvételi rendszere azt üzeni a gyerekeknek, hogy buták és tehetségtelenek, így kudarcfélővé tesznek olyan embereket, akik sikerorientált felnőttekként sokkal többre volnának képesek. Követel, hogy a középiskolai felvételi vizsgaanyagát igazítsák a tananyaghoz! Csak olyat kérdezzenek a gyerekektől, amit korábban meg is tanítottak! Ne alázzák meg a diákokat!

https://www.facebook.com/boszanett.blogja/videos/2245779669023480/
    
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.