OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2019. január 18., péntek 14:05

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. január 18., péntek (OS) -

    Hangsúlyozta: Magyarország mindig befogadó nemzet volt, Budapest pedig bármelyik nemzet bármelyik polgárát vendégként, barátként nyitott kapukkal várja, a magyar főváros testvérvárosi és együttműködési megállapodással rendelkező kapcsolatait megkülönböztetés nélkül igyekszik ápolni. Budapest ezen a felfogásán nem is kíván változtatni, "szeretnénk, ha mindenki jól érezné magát itt, megismerné városunkat, és mindent megteszünk azért, hogy hovatartozástól függetlenül a legnagyobb mértékben gondoskodjunk a biztonságukról" – tette hozzá.

Kitért rá, hogy bizonyos feltételekkel vállalta el az idei főpolgármester-jelöltséget, "nem a politikára szeretném helyezni a hangsúlyt, hanem a városra", ennek jegyében a miniszterelnökkel kötött egy 15 pontos megállapodást, amelynek az egyik legfontosabb pontja, hogy közös budapesti közfejlesztési tanácsot alakítottak. Mint mondta, műszaki emberként fontosnak tartja a fejlesztéseket, valamint a város működési biztonságát. Egy városnak egészséges és észszerű módon fejlődnie kell, ez azt jelenti, hogy a Budapesten megvalósuló és tervezett projekteket megfelelő műszaki, pénzügyi és jogi előkészítésnek kell megelőznie - tette hozzá. Közölte, hogy a tanács paritásos alapon áll össze, a kormány és a főváros is 5-5 tagot delegált a testületbe. "Ragaszkodom ahhoz, hogy Budapest városvezetésének és választott köztestületének meghatározó szerepe legyen a város jövőjében, a miniszterelnök pedig ebben partnernek mutatkozik" – hangsúlyozta.

     Kiadó: Budapest Főváros  Főpolgármesteri Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.