OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2019. január 27., vasárnap 15:59

Az Egységes Tűzoltó Szakszervezet közleménye
    Budapest, 2019. január 27., vasárnap (OS) - Közlemény a leszakadó tűzoltóbérekkel kapcsolatban

    A napokban kapták meg Magyarország vonulós Tűzoltói a sokat hangoztatott illetményemelkedésükről szóló 2019-es parancsukat. Sajnos a helyzet drámai. Egy 7 éves beosztott tűzoltó, rendszeres havi illetménye nem éri el a nettó 160.000 forintot. Ráadásul a vonulós Tűzoltók kötelező alap munkaideje havi 204 óra, szemben más munkavállalók 168 órás munkaidejével. Továbbá az ígért 3 pilléres életpályamodellből 2 pillér egyáltalán nem valósult meg.

Elfogadhatatlan, hogy a KSH által közölt adatok alapján a költségvetési szektorban a közfoglalkoztatottak nélkül számolt nettó átlagkereset 245 ezer forint, ugyanakkor egy 7 éves tapasztalt Tűzoltó ennek töredékét, 160.000 forint körüli összeget visz haza.

Azonnali béremelésre van szükség, hogy a szolgálatot ellátó állomány (jellemzően a tűzesetekhez, balesetekhez kivonuló Tűzoltók) ne váltson munkahelyet. Továbbá az ígért pillérek bevezetése mellett a vonulós Tűzoltókkal szemben támasztott fokozott fizikai és pszichikai követelmények miatt korkedvezményes nyugdíjat kell bevezetni.

Egységes Tűzoltó Szakszervezet

     Kiadó: Egységes Tűzoltó Szakszervezet

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.