OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2019. január 30., szerda 17:15

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleménye
    Budapest, 2019. január 30., szerda (OS) - Kásler Miklós hivatalában fogadta Osman Saleh Mohammed eritreai külügyminisztert

    Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere kedden, Budapesten találkozott Osman Saleh Mohammed eritreai külügyminiszterrel. A két miniszter megbeszélésének középpontjában a magyar és az eritreai kormány közötti egészségügyi és oktatási együttműködés állt.

A miniszterek kölcsönösen megállapították, hogy nagy lehetőségeket látnak a két ország közötti egészségügyi kapcsolatok megerősítésében, különös tekintettel a daganatos betegségek kutatása, szűrése és gyógyítása terén. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma kész a megfelelő szaktudással támogatni az eritreai nemzeti rákellenes program kidolgozását, továbbá részt venni az országban tervezett onkológiai diagnosztikai központ megvalósításában.

Az oktatási kapcsolatok terén a két miniszter üdvözölte, hogy az elmúlt években aláírt kormány- és tárcaközi megállapodások eredményeképp a magyarországi képzésekre ösztöndíjat kínáló Stipendium Hungaricum programban immár eritreai hallgatók is részt vehetnek. A miniszterek egyetértettek abban, hogy mind az egészségügy, mind az oktatás terén történő együttműködés további lehetőségeket nyújt a két ország részére.

Osman Saleh Mohammed Szíjjártó Péter külügyminiszter meghívására érkezett Budapestre. A találkozó a 2014 óta tartó magyar-eritreai kapcsolatok fellendülésének jele, hiszen Osman Saleh Mohammed személyében először látogatott az afrikai ország külügyminisztere Magyarországra.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.