OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2019. február 6., szerda 12:52

A Joint Venture Szövetség közleménye (4. rész)
    Budapest, 2019. február 6., szerda (OS) -

    A Graboplastnál 3 éves stratégiai terveket dolgoznak ki, ahol az egyes K+F projektekről döntenek, piaci és műszaki információk alapján. Mészáros Zoltán kihangsúlyozta, hogy a pályázatoknál különösen nehéz, hogy minden beszerzésre három független ajánlatot kell beszerezni, ami bizonyos termékek esetében szinte lehetetlen. A sikeres pályázathoz érdemes tapasztalt tanácsadót megbízni, aki a végrehajtásban is aktívan részt tud venni – tanácsolta a K+F igazgató. Január 1-jével módosult az innovációs törvény és a felsőoktatási törvény, ami új kihívásokat és egyben lehetőségeket jelent a költségvetési kutatóhelyek, az egyetemek és a cégek számára – mondta Dr. Lukácsi Péter ügyvéd, az SBGK Ügyvédi Iroda partnere; egyetemi adjunktus az ELTE Polgári Jogi Tanszékén, a Magyar Iparjogvédelmi és Szerzői Jogi Egyesület (MIE) alelnöke.
Január 1-je előtt a felsőoktatási törvény szerint, ha a felsőoktatási intézmény vagyont szerzett, annak tulajdonjoga, jogosultsága az államot illette meg, az egyetemmel vagyonkezelői szerződést kötött az állam. Ezzel egyező szabályt tartalmazott az innovációs törvény a szellemi alkotáshoz fűződő jogok tekintetében a központi költségvetési kutatóhelyekkel kapcsolatban. Ez adott esetben jogi bizonytalanságot jelentett, a hasznosítani kívánó ipari partnerekkel való együttműködést is nehezítette, akadályozta. A törvény módosítását indokolta az is, hogy a kutatási eredmények hasznosítása nagyobb prioritás, mint a szellemi alkotások állami vagyonkörben tartása.
     Kiadó: Joint Venture Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.